storing / onderhoud >
"Bij Klikhosting luisteren ze niet alleen naar je klachten, maar ook naar je vragen" - Leon, kuunders.info
Storing / Onderhoud / Mededelingen
Hieronder ziet u een overzicht van korte mededelingen, onze storingen en onderhoudsvensters. Alle storingen welke een downtime van langer dan 5 minuten tot gevolg hebben worden hieronder vermeld.


DDoS aanval op netwerk
[29-08-2013]


Op dit moment hebben wij last van een DDoS aanval op ons netwerk. Uw site kan hierdoor moeilijk of helemaal niet bereikbaar zijn. Wij zijn volop bezig om deze aanval te weerstaan en vragen u om geduld in deze zaak.

UPDATE: De aanval is inmiddels ten einde en alle diensten werken weer als vanouds.


Problemen VMware platform (netwerk)
[16-02-2011]


Ons VMware platform is getroffen door een netwerk probleem. Het probleem is geÔsoleerd en alle Virtuele Machines zijn inmiddels weer reconnected.


Problemen simstim.klikhosting.nl
[06-11-2009]


Op dit moment ondervinden we problemen met server simstim.klikhosting.nl. Er wordt op dit moment hard gewerkt om de server weer up te krijgen.

UPDATE: Het probleem is inmiddels gevonden (fout in het RAM geheugen)!

Spoedonderhoud verschillende servers
[05-11-2009]


Wegens spoedonderhoud (waaronder enkele kernel upgrades en andere installaties) zullen simstim.klikhosting.nl, 073.klikhosting.nl en 020.klikhosting.nl vannacht vanaf 00:00 maximaal 60 minuten offline zijn.

Wij verwachten verder geen problemen tijdens dit onderhoud.

Kleine mailstoring simstim.klikhosting.nl
[22-10-2009]


Op de mailserver van simstim.klikhosting.nl is vanmorgen ontdekt dat de mail in de wachtrij niet meer afgeleverd werd aan de mailboxen. Dit probleem is opgelost en de mail die in de wachtrij stond is inmiddels afgeleverd.

Er is hierbij geen mail verloren gegaan aangezien het een interne storing betrof en mail wel gewoon aan de server werd afgeleverd en in de wachtrij kwam te staan.

Onderhoud neuromancer.klikhosting.nl [06-10-2008]

Op donderdag 9 oktober wordt er onderhoud gepleegd aan server neuromancer.klikhosting.nl.
Om de overlast te minimaliseren hebben wij dit onderhoud om 6 uur in $ Onze excuses voor de eventuele overlast; regulier onderhoud is echter noodzakelijk om het goed en veilig functioneren van uw website te kunnen blijven waarmaken.Geheugenuitbreiding
Kernel upgrade naar versie 2.6.25.6
Systeem diagnose
Filesystemcheck
Defecte HD vervangen van de raid5 configuratie


Migratie van alle accounts van neuromancer.klikhosting.nl
[25-06-2009]


Wegens een harddisk crash van wederom neuromancer.klikhosting.nl hebben we besloten om met spoed alle accounts op deze server te migreren naar een andere server.

Nadat we met vier man tot zes uur in de ochtend bezig zijn geweest met een backup recovery naar een nieuwe server leek alles in orde maar de dag daarna bleek dat toch niet zo te zijn en reageerde de backup van cPanel vreemd op de nieuwe hardware. De ene vreemde random error na de andere heeft ons doen besluiten alle accounts te migreren naar een nieuwe server.

De meeste accounts zijn inmiddels over naar simstim.klikhosting.nl en de rest van de accounts zullen in de loop van vandaag en morgen volgen.

Onze oprechte excuses voor dit onvoorziene ongemak.


Onderhoud neuromancer.klikhosting.nl [06-10-2008]

Op donderdag 9 oktober wordt er onderhoud gepleegd aan server neuromancer.klikhosting.nl.
Om de overlast te minimaliseren hebben wij dit onderhoud om 6 uur in de ochtend gepland. We verwachten een maximale downtime van 60 minuten.

Onze excuses voor de eventuele overlast; regulier onderhoud is echter noodzakelijk om het goed en veilig functioneren van uw website te kunnen blijven waarmaken.

In dit geval zullen de volgende zaken gedaan worden:
Geheugenuitbreiding
Kernel upgrade naar versie 2.6.25.6
Systeem diagnose
Filesystemcheck
Defecte HD vervangen van de raid5 configuratie


simstim.klikhosting.nl server crashed [22-09-2008]

Wegens voor ons nog onduidelijke redenen is server simstim.klikhosting.nl gecrashed. De RAID setup is defect waardoor het filesystem corrupt is geraakt en alle data op deze server verloren is gegaan.

Klanten kunnen via de bekende weg contact met ons opnemen. Via email krijgt u op dit moment sneller antwoord. Vermeld u in uw mail aub zoveel mogelijk gegevens over uw account(s) zodat wij sneller en adequater kunnen reageren.
Onze excuses voor het ongemak.


Tijdelijk gewijzigde openingstijden
Zomervakantie 2008

Vanwege de zomervakantie is ons kantoor van vrijdag 17 juli tot en met zondag 2 augustus gesloten. Wij zijn wel per email bereikbaar en alle tickets zullen binnen 24 uur beantwoord worden. Ons serverpark word uiteraard zoals gewoonlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week pro-aktief gemonitored zoals u van ons gewenst bent.


Tijdelijk gewijzigde openingstijden
Koninginnedag en hemelvaart

Vanwege koninginnedag en hemelvaart is ons kantoor van woensdag 30 april tot en met vrijdag 2 mei gesloten. Wij zijn wel per email bereikbaar.


December update #2
Overstap naar PHP5

In navolging van 'december update #1' willen wij u bij deze laten weten dat we de eerder aangekondigde upgrade gefaseerd zullen gaan uitrollen. We gaan hiermee starten op dinsdag 18 december 22:00 uur en verwachten de roll-out uiterlijk 1 januari 2008 te kunnen beŽindigen. Na afronding van dit traject zal hierover nog een mail verstuurd gaan worden.

- Wat gaat er eigenlijk gebeuren? Vanaf dinsdagavond 22:00 uur gaan we de komende dagen per server PHP en MySQL upgraden naar hun respectievelijke laatste versies. Dit is een sequentieel en secuur proces en daarom duurt het allemaal wat langer omdat we na een upgrade eerst willen weten of alles wel werkt voordat we over gaan naar de volgende server. Verder kunnen we niet voor elke server zomaar een upgrade uitvoeren en is ook een OS upgrade noodzakelijk. Daarom worden eerst alle accounts afzonderlijk verplaatst naar een andere server voordat we de upgrade kunnen gaan uitvoeren. Ook dit is een vrij traag proces en daarom hebben we ook een tijdsbestek van twee weken gekozen om alles goed en netjes uit te kunnen voeren.

- Is er downtime te verwachten? Als er zich geen problemen voordoen is er geen downtime te verwachten buiten bijvoorbeeld een onverwacht nodige reboot en/of een herstart van PHP en MySQL.

Wij hopen u met dit bericht voldoende geÔnformeerd te hebben.nu gratis antivirus en spamfilter

Spamfilter Statistieken:

Vrijdag 21 Juni 2024
Aantal Junk/SPAM berichten dit uur: 5409Storing / Onderhoud


   Vrijdag 21 Juni 2024
Op dit moment jn er geen storingen
Mededelingen


   Vrijdag 21 Juni 2024
Op dit moment zijn er geen mededelingendomeinnaam controle
vul in en druk op enter!


linux
frontpage
php
mysql
sidn
 © 2000-2021 klikhosting.nl | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Vermelde prijzen zijn excl. BTW

Clicky Web Analytics